Help Me

‘Help me’ klinkt wel heel dramatisch, maar hey, het trekt wel je aandacht!

Gelukkig heb ik geen nieuwe nier nodig, of een nieuw zadel in verband met rugklachten van mijn pony. (Ik heb ook geen pony, maar dat soort dingen komen voorbij op internet.) Overigens is het eigenlijk beter voor de wereld als je de mensen helpt die het écht nodig hebben, en gelukkig zit ik momenteel niet in zo’n situatie. Sterker nog, ik ben over het algemeen heel erg tevreden over mijn situatie.

Maar

Inmiddels blog ik dik 3 jaar. En waar ik in het jaar 2015 ‘maar’ 7 blogs schreef, ben ik afgelopen tijd niet te stoppen. In 2018 zijn er tot nu (augustus) toe maar liefst 23 blogs verschenen. Dat kost tijd, en geld. Met een blog ben ik minimaal 4 uur bezig, en mijn hostingpakket heb ik moeten upgraden om de site online te kunnen houden. Nogmaals, dat is niet zielig, dat is de consequentie van mijn keuze.

Toch kan je me helpen, gratis zelfs!

Je kan me helpen zonder ook maar een cent uit te geven. Hoe? Door te zorgen dat ik meer lezers krijg. Lezers leveren voor mij geen geld op, maar – en dat is minstens zo leuk – wel een hoop voldoening. Niet alleen door de Openbare Online reacties, maar ook door de privé-berichtjes die ik ontvang. Is dat aandachtsgeil? Mwoah. Een beetje. Maar niet persé: vergelijk het met het bakken van een taart: als je uren in de keuken hebt staan ploeteren dan vind je het waarschijnlijk leuker om 10 mensen een stukje te geven dan dat je ‘em in je eentje op moet eten.

Je kan me helpen aan nieuwe lezers door:

  • Actief te reageren op mijn blogs via social media: in de eerste plaats vind ik het mega-leuk om reacties te lezen. Een leuke bijkomstigheid is dat de kans ook groter is dat anderen in aanraking komen met mijn blog wanneer jij de berichten liked, er iemand in tagt of er op reageert. (Hoe dit werkt lees je op deze website.)
  • Tijdens ongemakkelijke stiltes op verjaardagen te vertellen over ‘die leuke blog die je laatst las, ik zal de website wel even in de WhatsAppgroep zetten!’
  • Mijn site of blogposts te delen via social media
  • Me te volgen op Instagram
  • Me te volgen op Google Plus
  • Me te volgen op Facebook
  • Me te volgen op Bloglovin

Photo by Daria Shevtsova on Unsplash

Als je me wil helpen en geld uit wil geven

Dan vind ik dat echt te gek. Want hoewel geld niet gelukkig maakt, het maakt de dingen wél een beetje makkelijker en comfortabeler. Je kan:

  • Klikken op ‘Affiliate Links’.  Zoals bij dit voorbeeld waarbij ik link naar een tof en toegankelijk boek om cadeau te geven. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt. Maar je moet dan uiteraard wel iets kopen dus het kost alsnog geld. Maar niet méér geld dan je normaal zou betalen.
  • Een kopje koffie geven via deze website. Let op, we gaan niet écht samen wat drinken! Het is geen stiekeme manier om aan dates te komen ofzo. En ohja, ik drink ook geen koffie, maar zal er thee van kopen of aardbeien om mijn schrijfsessies nog wat aangenamer te maken. Ben je op dit moment een leerling of student van me, doe dit dan maar niet. Ik zou het een beetje ongemakkelijk vinden aangezien je al bijdraagt aan mijn ‘financiële situatie’. Sowieso voelt dit misschien niet helemaal ok, en de kans is vrij groot dat ik deze mogelijkheid snel weer weghaal. Maar ik merkte dat ik het zelf toch ook wel weer leuk vond om laatst blogger Toeps te kunnen trakteren, als dank voor alle uren leesplezier die ik had op haar blog.

En verder…

Sta ik open voor andere ideeën. Als je bijvoorbeeld een nieuwe camera hebt gekocht en te lui bent je oude op marktplaats te zetten dan zou je me daar erg blij mee maken. Kan ik ook eens fatsoenlijke foto’s leren maken. Tips voor betere leesbare zinnen of een mooi logo zijn ook altijd welkom!

Wil je niet helpen en gewoon in alle stilte en anonimiteit lezen, ook goed. Dat vind ik alsnog heel bijzonder. Dankjewel.

Liefs,

Anne